Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Røstbakktoppen: Fortausordning vs. smal veibane

Fortau/gangstier
2020-09-05 09:51 (#67048)
Registrert Registrert

Adresse: Røstbakktoppen 1

Kart

På Røstbakktoppen er det en ganske så smal veibane som er uheldig for de myke trafikantene. Her ferdes det masse skolebarn til fots og på sykkel. Det er særlig en flaskehals av biler, syklende, gående i alle aldre i morgenrushet. Det er smalt for biler å møtes, det er ikke fortau deler av strekningen, samtidig er det er for mye fortau i form av ‘steinblokker’ som er litt for langt ut i veibanen og situasjonen er uheldig for alle.
Det er en enebolig som har merket av sin tomtegrense med veistikker. Det må de selvsagt ha lov til. Men dette, vis a vis med ‘steinblokkene’, gjør det totale bildet uheldig for alle som ferdes.
Hva kan man gjøre med situasjonen? Flytte fortausmarkeringen med ‘steinblokker’ litt inn mot veigrøft slik at veibanen blir litt breiere - lage en fartshump i svingen der Senjaveien går over til Fagerliveien (retning Røstbakktoppen) for å redusere bilister som kommer i litt for høy fart i et område der det er SMAL veibane og MANGLER FORTAU.

Håper dere prioriterer dette. Om ikke annet, gjøre veibanen litt breiere ved å trekke ‘steinblokkene’ litt inn mot grøfta. Det vil trygge trafikkbildet for alle som ferdes.